Kjeøy Regnskap: – Uten Bjørg Fjell hadde vi ikke klart denne veksten

Ketil Kjeøy

I over 12 år valgte Kjeøy Regnskap å benytte Bjørg Fjell Rekruttering da de hadde behov for flere ansatte. Men det var ikke bare den profesjonelle rekrutteringsprosessen som gjorde at Ketil Kjeøy stadig valgte Bjørg Fjell Rekruttering.

Kjeøy Regnskap ble grunnlagt av regnskapsfører Ketil Kjeøy i 2002. Siden oppstarten har de utviklet seg fra et enkeltpersonsforetak til en av de største enkeltstående aktørene i Trondheim.

– Jeg mente at kundene hadde en for dårlig reise i de regnskapsbyråene jeg jobbet i tidligere. Det var rett og slett for lite rådgivning, og det hadde jeg lyst til å gjøre noe med, forteller Ketil Kjeøy i Kjeøy Regnskap.

I 2020 startet prosessen med å fusjonere Kjeøy Regnskap med SpareBank 1 Regnskapshuset AS i Trondheim. Men frem til Kjeøy Regnskap ble et datterselskap i SpareBank 1 Regnskapshuset i mars 2021, var Bjørg Fjell Rekruttering en viktig samarbeidspartner i en imponerende vekstprosess.

En profesjonell samarbeidspartner

Med den store veksten Kjeøy Regnskap hadde opplevd siden oppstarten, har de vært avhengige av god rekruttering. Valget falt tidlig på Bjørg Fjell Rekruttering. De har rekruttert medarbeidere til alle stillinger innen økonomi, regnskap og administrasjon siden 1985.

– De er en særdeles profesjonell aktør. De har en god oversikt i markedet og tiltrekker seg de rette folkene. Det har de bevist gang etter gang, sier Kjeøy.

Avdelingsleder ved Bjørg Fjell Rekruttering i Trondheim, Rune Lie, hadde bistått Kjeøy Regnskap i rekrutteringsprosessene i godt over 10 år. Av 20 kompetente ansatte har Bjørg Fjell Rekruttering hatt en viktig finger med i spillet bak ansettelsen av 11 av dem.

– Uten Bjørg Fjell Rekruttering og Rune hadde vi ikke klart denne veksten, sier Kjeøy. Det er vanskelig å finne både tid og kapasitet til å gjennomføre rekrutteringsprosesser på egen hånd.

– Derfor er det viktig for oss å ha en så profesjonell og dyktig samarbeidspartner som Bjørg Fjell Rekruttering. De har tatt godt vare på oss fra første stund og kvalitetssikringen de gjør er veldig god, fortsetter Kjeøy.

Ketil Kjeøy og Rune Lie
Fra venstre: Rune Lie og Ketil Kjeøy

Nettverk er viktig i rekrutteringsprosessen

Etter å ha jobbet sammen med Kjeøy Regnskap i over ti år, kjenner Rune Lie bedriften svært godt. Men i rekrutteringsprosessen har Lie og Bjørg Fjell Rekruttering fortsatt behov for å ta i bruk flere gode verktøy for å sikre at de finner de rette personene til rett bedrift.

Det første steget er å bli godt kjent med oppdragsgiveren. Slik kan de gi et riktig bilde av arbeidsplassen til aktuelle kandidater. I intervjuprosessen blir også verktøyet Human Content, som gir et av markedets mest treffsikre resultater på målinger av personlighet i organisasjonssammenheng.

– Rekrutteringsprosessen hos Bjørg Fjell Rekruttering er svært god. De er raske på ballen når vi tar kontakt, følger oss opp hele tiden og tar grep som gjør at vi ansetter de rette menneskene – noe som igjen fører til at de ansatte i Kjeøy Regnskap blir hos oss lenge, sier Kjeøy.

– Vi vet at våre oppdragsgivere på et eller annet tidspunkt skal utvide staben, så det er viktig for oss å være proaktive hele tiden, sier Lie, som kan fortelle at de blant annet er mye ute ved økonomiutdanningene for å komme i kontakt med dyktige studenter på jobbjakt.