Rekruttering – hvordan fungerer prosessen?

Å ansette riktig person krever erfaring, kunnskap og de rette verktøyene. Bjørg Fjell Rekruttering har vært fagspesialister på dette siden 1985.

Rekruttering er der det hele startet

Det var Bjørg Irene Fjell som startet Bjørg Fjell Rekruttering i 1985. Bjørg Irene hadde jobbet med rekruttering i flere år, men merket av kundene ønsket en større grad av personlig service og oppfølging.

Hun ville skape et rekrutteringsbyrå der kundene og jobbsøkerne fikk personlig service. Det er fortsatt vår visjon den dag i dag. Enten du er jobbsøker eller kunde, vil vi at du skal ha færrest mulige kontaktpunkt gjennom ansettelsesprosessen. På den måten blir vi godt kjent med deg og dine behov.

I dag består vi av ca. 20 ansatte fordelt på kontorene i Oslo, Drammen og Trondheim. Vi har drevet med rekruttering i mer enn 30 år, men benytter oss av oppdaterte metoder for å finne de beste kandidatene til enhver stilling.

 

Unngå feilansettelser og frigjør tid

Vi tilbyr, i tillegg til bemanning til midlertidige stillinger, også tjenester innen rekruttering til faste stillinger.

Ansettelsesprosesser er ofte krevende, og det er fort gjort å ansette en person som viser seg å ikke passe inn i stillingen. Å finne den rette personen krever mye tid. Feilansettelser kan koste firmaet dyrt. I verste fall kan feilansettelser gjøre at firmaet mister kunder eller forretningsmuligheter.

Ved å benytte et rekrutteringsbyrå som Bjørg Fjell Rekruttering kan du unngå feilansettelser. Samtidig får du bedre tid til å gjøre andre oppgaver. Våre ansatte har inngående kunnskap om hele ansettelsesprosessen, og gir seg ikke før de finner den riktige medarbeideren for deg.

Slik finner vi den beste kandidaten til deg

Vi kan hjelpe deg med hele eller deler av ansettelsesprosessen – fra før stillingen utlyses til personen er ansatt. Prosessen begynner med at vi tar en grundig gjennomgang av alle kvalifikasjonene og egenskapene du ser etter i den nye medarbeideren.

Deretter starter søket etter kvalifiserte kandidater til stillingen du vil besette. Vi hjelper deg med jobbanalyse, utforming og utlysning av stillingsannonse. I tillegg til screening, intervjuer, seleksjon, testverktøy, referansesjekk med mer. Vi er spesialister på vårt område og er alltid oppdatert på hva som skjer i jobbmarkedet.

Fordeler ved å bruke et rekrutteringsbyrå

Det er mange grunner til hvorfor du bør benytte deg av et rekrutteringsbyrå. For det første stjeler ansettelsesprosessen mye tid og ressurser som heller kunne blitt brukt på kjernevirksomheten. Dette gjør også at viktige nøkkelpersoner i bedriften må behandle søknader, gjennomføre intervjuer, blir sittende i møter og må prioritere bort andre viktige oppgaver. Ved å bruke et rekrutteringsbyrå som Bjørg Fjell Rekruttering kan du være sikker på at du sparer mye tid.

En annen fordel er at ansettelsesprosessen blir gjort på en grundig og profesjonell måte. Med oss på laget får du hjelp av dyktige rådgivere som har lang og bred erfaring innen sitt fagfelt. Vi har mye kunnskap og erfaring med hvilke metoder du kan benytte og hvordan prosessen bør gjennomføres. Vi bistår med å ivareta både jobbsøkerne og ditt firmas omdømme gjennom hele prosessen.

 

Rekruttering av ledere

Vi har nå også et økt fokus på å rekruttere ledere. Å finne en kvalifisert toppleder eller mellomleder krever mye tid og krefter, da man må gå grundig til verks for å finne den rette kandidaten.

En dyktig leder er viktig for at de ansatte skal prestere best mulig, og det er derfor fornuftig å få hjelp av et rekrutteringsbyrå når du skal ansette en leder.

Hvis du trenger hjelp til å rekruttere en leder til din bedrift, kan vi bruke vårt nettverk og våre verktøy for å finne den rette personen. Vi har et bredt kontaktnett av dyktige mennesker som kan passe godt inn i den ledige stillingen i din virksomhet. Det gjør at du får flere kandidater å velge mellom enn om du lyser ut stillingen på egenhånd.

 

Personlighetstester og referansesjekk

I tillegg er våre rådgivere sertifisert i verktøy for evne- og personlighetskartlegging, som gjør at du i større grad sikrer rett person på rett plass.

Vi kan hjelpe deg med hele ansettelsesprosessen, eller bare deler av den. Vår kunnskap om rekruttering gjør at vi vet hvordan vi skal finne kandidaten som din bedrift har behov for.

Enten du trenger hjelp til å finne en erfaren leder eller en ansatt på medarbeidernivå, kan vi hjelpe deg. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

 

Spørsmål og svar om rekruttering

Hva er forskjellen på rekruttering og bemanning?

Selv om både rekruttering og bemanning handler om å ansette personer til å utføre en jobb, så er det en viss forskjell. Rekruttering handler om å rekruttere en medarbeider til en fast stilling, mens bemanning dreier seg om å leie inn personer til et midlertidig oppdrag av varierende varighet.

 

Hvilke tjenester tilbyr Bjørg Fjell Rekruttering?

Vi tilbyr flere forskjellige tjenester innen rekruttering og bemanning, og vi kan hjelpe til med hele eller deler av rekrutteringsprosessen. Noen av tjenestene vi tilbyr er jobbanalyse, utforming av kravspesifikasjon, utlysning av stilling, employer branding, søknadsbehandling, executive search, screening, seleksjon av kandidater, jobbintervjuer, verktøy for testing av blant annet personlighet og evner, samt sjekk av referanser.

 

Hvorfor bruke rekrutteringsbyrå til å ansette ny medarbeider?

Det finnes flere grunner til at du bør benytte Bjørg Fjell Rekruttering til å gjennomføre rekrutteringsprosessen når du skal ansette en ny medarbeider:

  • Først og fremst har vi lang erfaring innen rekruttering og vet hvordan en ansettelsesprosess skal gjennomføres på best mulig måte.
  • Vi har tilgang til gode verktøy for å velge den riktige kandidaten.
  • Vi har et stort nettverk av personer med ulik kompetanse, og kan ha aktuelle kandidater i vår database som er raskt tilgjengelig for jobb.
  • Vi vet hvor vi kan finne aktuelle kandidater, både i og utenfor eget nettverk.
  • Ved å la et rekrutteringsbyrå ta seg av rekrutteringsprosessen kan du og dine ansatte fokusere på kjernevirksomheten.

 

Hva koster det å benytte et rekrutteringsbyrå?

Vi gjennomfører forskjellige rekrutteringsoppdrag i ulike omfang, noe som gjør at prisen varierer for hvert enkelt oppdrag. Kontakt oss for å få et tilbud tilpasset ditt behov.

 

Hvilke typer stillinger rekrutterer dere kandidater til?

Vi er spesialister på å rekruttere medarbeidere til faste og midlertidige stillinger. Vår spesialitet er regnskap, økonomi, lønn, kontor, HR og administrasjon – både på medarbeider- og ledernivå.

 

Hvor lang tid tar en rekrutteringsprosess?

Tiden det tar å finne rett kandidat påvirkes av hva slags type stilling dere skal besette, hvilke krav dere har til kandidaten, og om vi har aktuelle kandidater i vår database eller ikke.

Dersom vi har én eller flere personer som er kvalifiserte for stillingen i vårt nettverk, vil prosessen ta kortere tid enn når vi må starte prosessen fra bunnen av.

Som spesialister er vårt fokus alltid å finne den perfekte match for dere, slik at både medarbeider og bedrift blir fornøyde med ansettelsesforholdet.

 

Hva skiller Bjørg Fjell Rekruttering fra andre rekrutteringsbyråer?

Vi har over 30 års erfaring innen rekruttering og bemanning. Som et norskeid rekrutteringsbyrå med lang erfaring innen bransjen, har vi et bredt nettverk av både kunder og kandidater i vår portefølje.

Samtidig er personlig service viktig for oss. Vi skiller oss ut ved å ha et personlig tilbud til alle – uavhengig om man er kunde eller jobbsøker. Vi jobber for god oppfølging av både dere som skal besette ledige stillinger, og dere som er på jakt etter en ny arbeidsplass.

Det er like viktig for oss at dere som ser etter en ny medarbeider får riktig kandidat, som at kandidater blir ansatt i riktig stilling.