3 viktige tips når du skal lande din første jobb

din første jobb

Visste du at det tar mellom 15 og 20 sekunder fra en rekrutterer ser en CV, til vedkomne bestemmer seg for om du er en å satse på? Rekrutteringsbyrået Bjørg Fjell hjelper deg som er fersk jobbsøker hele veien frem til din første jobb.

– Alt handler om å finne den perfekte matchen mellom kandidat og kunde, sier Christian Molin, rådgiver i Bjørg Fjell. Han har noen helt konkrete råd til nyutdannete som skal søke sin første jobb:

1. Lag en sterk CV

Som nyutdannet i jakten på din første jobb er det først og fremst viktig med en velskrevet og gjennomarbeidet CV. Dette viser en potensiell arbeidsgiver at du har lagt ned tid og arbeid i forkant, og vil bli oppfattet som en seriøs arbeidstaker.

Molin anbefaler å holde CV-en kortfattet. Sett opp utdanning og arbeidserfaring i kronologisk rekkefølge. Du kan gjerne få frem noen fritidsinteresser for å vise litt av din personlighet. Et seriøst og profesjonelt bilde vil ofte være prikken over i-en.

Bjørg Fjell er aktivt involvert i denne prosessen for sine kandidater. Vi hjelper til med å sette opp en sterkest mulig CV som får frem den viktigste informasjonen til enhver potensiell jobbsøker på en best mulig måte. Hos oss kan du være sikker på at du får personlig oppfølging og at karrieren din er i trygge hender.

2. En relevant første jobb

Vel så viktig som en sterk CV er det å søke på rett jobb. Mange nyutdannete søker vilkårlig på ledige stillinger, men mangel på relevant arbeidserfaring er ofte hovedutfordringen for unge nyutdannede. Derfor er det viktig å tenke gjennom hvilken jobb man ønsker å starte sin karriere med. Denne kan nemlig definere ditt videre karriereløp.

Bjørg Fjell AS, som er spesialisert på regnskap, økonomi, lønn, kontor og administrasjon, veileder kandidatene sine til å ta strategiske valg i søkeprosessen. Vi kan hjelpe deg med å finne ut hva disse er, og hvilke jobber du bør søke.

– Dersom du tar en lagerjobb når du har utdannelse innen økonomi og regnskap vil det kunne ta lengre tid å komme inn i relevant jobb i forhold til studiet. Da anbefaler vi heller kandidaten å gå inn i en relevant praksisplass først, forteller Molin.

I tillegg til å jobbe frem en overordnet plan, har Molin i Bjørg Fjell AS lang erfaring med å fremheve styrkene til hver enkelt kandidat:

– Personlige egenskaper er svært viktige for arbeidslivet i dag. I regnskap og økonomi er det viktig å være strukturert, nøyaktig og ryddig. I tillegg må du du være flink å jobbe i team, fortsetter han.

3. Jobb sammen med din personlige coach

Bjørg Fjell AS fungerer på mange måter som en personlig coach for sine kandidater. Før et intervju med en arbeidsgiver, trener vi sammen med kandidaten på intervjusituasjonen.

Molin sier at i en intervjusituasjon er det viktig at man er ærlig og lyttende, samtidig som man selv stiller spørsmål. Slik viser man interesse.

– Du må kunne selge inn dine positive sider og begrunne både positive og negative sider, men det er viktig å ikke overdrive, sier Molin.

Og når du lander din første jobb, er det viktig å huske på at ingen forventer at du skal kunne alt med en gang. Vis interesse, still spørsmål og be om hjelp. Da lærer man og vokser man raskere.

Registrer deg i vår database, slik at vi kan kontakte deg om vi har stillinger som passer din profil.

Finn din neste jobb her, eller legg igjen din CV