Christian Molin Stor

Tips & råd

En karrierepartner for nyutdannete - 3 viktige tips når du skal lande din første jobb

­Visste du at det tar mellom 15 og 20 sekunder fra en rekrutterer ser en CV til hun bestemmer seg for om du er en å satse på? Rekrutteringsbyrået Bjørg Fjell hjelper deg som er fersk jobbsøker hele veien frem til din første, viktige jobb.

Alt handler om å finne den perfekte matchen mellom kandidat og kunde, sier Christian Molin, rådgiver i Bjørg Fjell. 

Molin har noen helt konkrete råd til nyutdannete som skal søke sin første jobb.

En sterk CV

Som nyutdannet i jakten på din første jobb er det først og fremst viktig med en velskrevet og gjennomarbeidet CV. Dette viser en potensiell arbeidsgiver at du har lagt ned tid og arbeid og vil være en seriøs arbeidstaker.

Molin anbefaler å holde CVen kortfattet. Sett opp utdanning og arbeidserfaring i kronologisk rekkefølge. Du kan gjerne få frem noen fritidsinteresser for å vise litt av din personlighet. Et seriøst og profesjonelt bilde vil ofte være prikken over i´en, mener rådgiveren. 

Bjørg Fjell er aktivt involvert i denne prosessen for sine kandidater. De hjelper til med å sette opp en sterkest mulig CV som får frem den viktigste informasjonen til hver potensiell jobb på en best mulig måte. 

Her kan du være sikker på at du får personlig oppfølging og at karrieren din er i trygge hender.

En relevant første jobb

Vel så viktig som en sterk CV er det å søke rett jobb. Mange nyutdannete søker vilkårlig på ledige stillinger. Men ofte er mangel på relevant arbeidserfaring hovedutfordringen for unge nyutdannede. Derfor er det viktig å tenke gjennom hvilken jobb man starter sin karriere med. 

Denne kan nemlig definere ditt videre karriereløp. 

Bjørg Fjell, som er spesialisert på regnskap, økonomi, lønn, kontor og administrasjon, rådgiver kandidatene sine til å ta strategiske valg i søkeprosessen. De kan hjelpe deg med å finne ut hva disse er og hvilke jobber du bør søke.

  • Dersom du tar en lagerjobb når du har utdannelse innen økonomi og regnskap vil det kunne ta lengre tid å komme inn i relevant jobb i forhold til studiet. Da anbefaler vi heller kandidaten å gå inn i en relevant praksisplass først, sier Molin.

    I tillegg til å jobbe frem en overordnet plan har Molin i Bjørg Fjell lang erfaring med å fremheve styrkene til hver enkelt kandidat.
     
  • Personlige egenskaper er svært viktige egenskaper for arbeidslivet i dag. I regnskap og økonomi er det viktig å være strukturert, nøyaktig og ryddig. I tillegg må du du være flink å jobbe i team, sier han.

Jobb sammen med din personlige coach

Bjørg Fjell fungerer på mange måter som en personlig coach for sine kandidater. Før et intervju med en arbeidsgiver, trener de sammen med på intervjusituasjonen. 

Molin sier at i en intervjusituasjon er det viktig at man er ærlig og lyttende samtidig som man selv stiller spørsmål. Slik viser man interesse. 

  • Du må kunne selge inn dine positive sider og begrunne både positive og negative sider, men det er viktig å ikke overdrive, sier han.

    Og når du lander din første jobb, husk på at ingen forventer at du skal kunne alt med en gang. 
  • Vis interesse, still spørsmål og be om hjelp. Da lærer man og vokser man raskere!


Registrer deg i vår database, slik at vi kan kontakte deg om vi har stillinger som passer din profil.

Har du spørsmål? Kontakt meg.

Christian Molin Rådgiver
Mobil: (+47) 93 25 20 27
christian.molin@bjorgfjell.no